هایپر پسماند ایده ای جالب و خلاقانه برای تفکیک زباله
هایپر پسماند ایده ای جالب و خلاقانه برای تفکیک زباله

نمایش رستورانها و کافه های اطراف منزلتان...کلیک کنید

هایپر پسماند ایده ای جالب و خلاقانه برای تفکیک زباله

خبرها حاکی از آن است که به زودی قرار است در مناطق مختلف تهران غرفه هایی تحت عنوان هایپر پسماند شروع به فعالیت کنند.
در این  هایپر پسماند ها که هم اکنون یک غرفه ی آن در منطقه ی نوزده شهرداری تهران به افتتاح رسیده است، زباله های تفکیک شده از مبدا تحویل، وزن گیری و قیمت گذاری می شود و شما می توانید در ازای مبلغ زباله ی خود مواد خوراکی و خوار و بار تهیه کنید.
برای زباله های الکترونیکی مثل تلویزیون ها و وسایل برقی هم تعمیرگاههایی تعبیه شده است که آن ها را تعمیر کرده و با گارانتی شش ماهه به فروش می رسانند.
البته قرار است به زودی سامانه ای طراحی شود که بتوانید مبالغ را در حساب شخصی خود نگهداری کرده و سپس به صورت یک جا خرید نمایید.

علی رغم زیبا بودن این کار چند ایراد اساسی وجود دارد.درست است که این کارموجب کم شدن پسماند قابل بازیافت در سطل های زباله می شود اما از طرفی کسب و کار زباله گردها که با این روش درآمد زندگی را به دست می آوردند سکه می شود.گرچه وجود زباله گردها در شهر صورت خوشی ندارد، اما امید است شهرداری بتواند برای این اشخاص در همین هایپر پسماندها شغلی مناسب ایجاد کند تا هم مشکل درآمد این عزیزان برطرف شود، هم پسماندهای با ارزش به شیوه ی درست بازیافت شوند و هم فضای شهری عاری از نا زیبایی های طبقاتی گردد.

تفکیک زباله یا پسماند چیست؟
تفکیک پسماند فرایندی است که از طریق آن زباله را به عناصر مختلف تقسیم بندی و سپس جداسازی می کنند.معمولا به جدا سازی زباله های خشک از تر نیز گفته می شود.
 هدف تفکیک زباله از مبدا چیست؟
تفکیک زباله از مبدا موجب کمتر آلوده شدن آن می شود و این کار به بهتر و صحیح تر بازیافت شدن زباله ها کمک می کند. همچنین برای استفاده از دستگاه زباله سوز لازم است تفکیک زباله از مبدا صورت گیرد تا هم هزینه ها کاهش یابد و هم راندمان کار بالاتر رود.
فواید تفکیک پسماند چیست؟
1- برخی از پسماندها مانند پلاستیک و شیشه و انواع باتری ها اگر در طبیعت رها شوند باعث آسیب های فراوان به اکوسیستم می شوند.
2- پسماند های تر معمولا فساد پذیر هستند و در صورت اختلاط با سایر پسماندها موجب آلودگی آن ها نیز می شوند.
3- پسماندها ی خشک در صورت تفکیک قابلیت بازیافت را دارند.
4- پسماندهای تر در صورت درست تفکیک شدن می توانند تبدیل به کود شوند.
5- صرفه جویی در مصرف انرژی

انواع زباله
1- زباله های خشک : به  کاغذ، پلاستیک، شیشه، لاستیک، فوم، پارچه، چرم، چوب و کلا هر چیزی که برای یک مدت طولانی بدون تجزیه و فساد باقی بماند زباله ی خشک نامیده می گویند.
2- زباله ی تر و یا مرطوب : شامل زباله های آشپزخانه، دورریز سبزیجات،پوست میوه ها، تفاله ی چای، پوست تخم مرغ، استخوان ها و ...می شود.
3- زباله های الکترونیکی: شامل باتری ها، انواع سیم ها، قطعات کامپیوتر و اسباب بازی های الکترونیکی، ساعت، تلفن های همراه و ثابت، لامپ ها و... .
4- زباله های خطرناک:شامل زباله های بیمارستانی،رنگ، مواد شوینده، حشره کش ها، لوازم آرایشی، دماسنج ها و لوازم بهداشت شخصی می باشد.
با توجه به موارد ذکر شده تفکیک زباله در منزل کار آنچنان سختی نیست و با چند بار انجام دادن آن روش کار را یاد می گیرید.
برای این کار لازم است ابتدا محلی را در منزل برای این کار در نظر بگیرید .معمولا آشپزخانه در همه ی منازل، مخصوص جمع آوری زباله ها هست.برای تفکیک زباله باید دو و یا سه سطل زباله تهیه کنید.و روی هر کدام مشخص شود که چه نوع زباله ای باید در آن ریخته شود.
برای زباله های خطرناک هم باید جایی را در نظر بگیرید که دور از دسترس اطفال باشد.
امیدواریم فرهنگ خوب تفکیک زباله از مبدا در ایران نهادینه شود و همگی از مزایای آن سود ببریم.