کافه محمد صالح علاء معروف به کافه علاء
کافه محمد صالح علاء معروف به کافه علاء

کافه محمد صالح علاء معروف به کافه علاء

یکی از علایق هنرمندان ایرانی علاوه بر برپایی رستوران، ادراه ی کافه است.
به نظر می رسد چیزی فراتر از منفعت مالی در این امر دخیل باشد و آن هم ارتباط دو سویه با مخاطب عام و مردم است.
لیست هنرمندانی که اقدام به برپایی کافه کرده اند لیستی است بلند بالا، اما در این میان یکی از قدیمی ترین کافه ها که مدیر آن یک هنرمند است، کافه تئاتر است که بعدها به نام کافه علاء مشهور شد.این کافه بعد از انقلاب تاسیس شد و بعد از مدتی مدیریت آن به برادر محمد صالح علاء ، یعنی حسین صالح علاء واگذار شد.
دکوراسیون این کافه کمی عجیب به نظر می رسد و ما را به سی سال پیش می برد، زمانی که مردم با هر چه که داشتند سر می کردند.در ابتدا از نیمکت های چوبی مدرسه در آن استفاده کردند اما بعدها این دو برادر به میدان امام حسین رفتند و از یک کارگاه خیاطی که وسایلش را حراج کرده بودند همه ی میز های خیاطی را خریداری کرده و تعدادی هم صندلی لهستانی خریدند.
یکی از نکات جالب این کافه این است که به مشتریان اجازه داده می شود  که روی میزها کنده کاری کنند یا نوشته هایی را برجای بگذارند.این را از روی ظاهر میزها می توان فهمید.
تعداد این نوشته گاهی به حدی زیاد است که مشتریانی که پس از سال ها دوباره به آن جا سر میزنند، روی میز دنبال نوشته های خود می گردند و شاید دنبال خود گذشته شان.
 البته این کافه را نباید با کافه علا فرمانیه اشتباه گرفت ؛ این کافه در خیابان ولیعصر بالاتر از میدان ونک انتهای خیابان برادران شریفی جنب بوستان خشایار و در مرکز خرید سرخه بازار واقع شده است، جایی که پاتوق بسیاری از اهالی و علاقمندان به هنراست.
کمی بیشتر درباره ی محمد صالح علاء بدانید
محمد صالح علاء هنر پیشه ، نویسنده، مترجم، کارگردان و ترانه سرا، زاده ی 1331 در اراک است.او در سال 1356 موفق به اخذ مدرک فوق دیپلم سینما و تلویزیون از آکادمی رویال لندن  شد و در سال 1359 مدرک کارشناسی بازیگری و کارگردانی  خود را از دانشکده ی هنرهای دراماتیک دریافت کرد.پس از آن موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد از دانشکده ی ادبیات دانشگاه علامه طباطبائی در رشته ی زبان و ادبیات فارسی شد.
او کار هنری خود را از رادیو آغاز کرده و بازی در سینما را از سال 1364 و با فیلمی از مسعود کیمیایی به نام "تیغ ابریشم" شروع کرد.
همسر وی خانم شورانگیز طباطبایی معروف به کاترین از بازیگران فیلم های فارسی پیش از انقلاب است.او یک فرزند پسر به نام باران دارد.
صالح علاء  کتاب عجیب " تمامی آن چه که مردان در باب زنان می دانند" اثر عبدل اسمیت را ترجمه کرده است.وقتی این کتاب 110 صفحه ای را تا انتها ورق می زنید چیزی جز صفحات سفید آن به چشمتان نمی خورد.جالب است بدانید که این کتاب 28 دوره باز نشر شده و فروش رفته است.
از جمله ترانه های معروف او که توسط خوانندگان مطرح اجرا شده است می توان به "یه چکه ماه" علیرضا افتخاری، "شازده خانم" ستار، "زائر" رامش، "حضرت عشق" گوگوش، "بابا کرم" مهرداد آسمانی و " رویا" فریدون آسرایی اشاره کرد.
یکی از نکات جالب در مورد او اینست که  در پایان نوشته هایش نام "محمد(ص)" را می نویسد.
 صالح علاء در زمینه مجری گری نیز ید طولایی دارد چه در رادیو و چه در تلویزیون.
ازجمله برنامه های پرطرفدار او می توان به "دو قدم مانده به صبح " اشاره کرد که هر شب از شبکه ی چهار سیما پخش می شد ، برنامه ای که با استقبال خوبی از طرف اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفت.
با آرزوی موفقیت روز افزون برای اهالی فرهنگ و هنر کشور.
 
نمایش کافه محمد علاء روی نقشه...کلیک کنید