برادران مک دونالد و تاسیس برند جهانی فست فود
برادران مک دونالد و تاسیس برند جهانی فست فود

رستوران های زنجیره ای مک دونالد

شاید شما هم نام مک دونالد را حداقل برای یکبار شنیده باشید.
فست فودی بین المللی و بزرگ که نام آن شما را به یاد همبرگر و مرغ سوخاری می اندازد.
مک دونالد بزرگترین رستوران و فست فود زنجیره ای در دنیا است که تعداد شعبات آن به بیش از 37800 در 119 کشور جهان می رسد.مک دونالد محصولاتی چون همبرگر، چیز برگر، مرغ سوخاری و سیب زمینی سرخ کرده، انواع صبحانه، میلک شیک، سالاد، دسر، قهوه و نوشابه ارائه می کند که با توجه به ذائقه و سلیقه ی مردم هر کشور منوی باز نیز دارد.
این فست فود روزانه به طور متوسط به 64 میلیون مشتری سرویس می دهد. 
این غول غذایی را برادران مک دونالد به نام های ریچارد و موریس بنا نهاده و بعد ها فردی به نام ری کراک صاحب امتیاز آن شد.
مک دونالد تا سال 2018 میلادی برای بیش از 210.000 نفر کار آفرینی و جایگاه دومین کارفرمای خصوصی جهان را از آن خود کرده است.
یکی از نکات و آیین نامه های جالب این شرکت سهامی عام این است که مدیران این شرکت حق داشتن رابطه ی عاشقانه با کارکنان زیردست خود را ندارند.
بد نیست در این بخش با زندگی نامه ی برادران مک دونالد و چگونگی شکل گیری فست فود مک دونالد آشنا شوید.
ریچارد و برادر کوچکش موریس مک دونالد به فاصله ی 10 ماه از یکدیگر در یک شهر کوچک در آمریکا به دنیا آمدند.
پدر آنها که از مهاجران ایرلندی بود در کالیفرنیا در نزدیکی مسیر مسابقه ی رالی آرکادیا در شمال شرقی لس آنجلس یک دکه ی هات داگ فروشی افتتاح کرد.روند کار به این صورت بود که این دو برادر به محل پارک ماشین ها می رفتند و سفارشات را دریافت می کردند و پس از آماده کردن آن ها را برای مشتریان می بردند.
در سال 1940 این دکه ی هات داگ به یک رستوران کوچک تبدیل شد که در آن علاوه بر هات داگ ، برگر و انواع کباب های باربیکیوشده هم می فروختند.
علی رغم اینکه درآمد خوبی داشتند به این فکر افتادند که چگونه می توانند سرعت آماده سازی سفارشات را بالاتر ببرند و خدمات را با قیمت کمتری ارائه دهند.
در همین راستا در سال 1948 این رستوران کوچک تعطیل شد و به جای آن یک رستوران سرعتی که بعد ها فست فود نام گرفت تاسیس شد.
معماری این رستوران نیز بسیار متفاوت تر از قبل بود.
این بار بجای پیش خدمت پنجره های کوچکی تعبیه شد که مشتریان سفارش خود را در آنجا می دادند و پس از یک دقیقه سفارش آن ها آماده بود.
شیوه ی جالبی که برادران مک دونالد پیش گرفتند این بود که از مشتریان نمی پرسیدند که آیا سس  و یا پیاز اضافه می خواهند یا خیر؟ 
مک دونالد به صورت پیش فرض مقداری پیاز در هر ساندویچ همبرگر قرار می داد.در غیر اینصورت سرعت آن ها کند می شد.
تقریبا اغلب کارهای مربوط به طراحی نشان تجاری و معماری داخلی این فروشگاه به دست ریچارد برادر بزرگتر انجام می شد و امور مربوط به آشپزخانه هم توسط موریس مدیریت می شد.
ری کراک که بود و چطور سهامدار مک دونالدز شد؟
ری کراک مردی پنجاه ساله و جاه طلب بود که در تمام مدت عمرش کارهای مختلفی را تجربه کرده و در همه ی آن ها شکست خورده بود.
آخرین کار تجاری او پیش از آشنایی با برادران مک دونالد فروش انحصاری یک مخلوط کن بود که به طور همزمان می توانست شش ماده ی غذایی را با هم مخلوط کند.
بالاخره در سال 1954، از رستورانی نوپا در کالیفرنیا 8 عدد مخلوط کن، سفارش گرفت و این بود که با برادران مک دونالد آشنا شد.
ایده ی اولیه ی گسترش فست فود مک دونالد در سراسر آمریکا اولین بار توسط کراک به ریچارد و موریس پیشنهاد شد و اینگونه شد که در سال 1955 شرکت مک دونالد تاسیس و پس از گذشت 5 سال نام تجاری مک دونالد توسط کراک از ریچارد و موریس خریداری گردید.

در ایران رستوران های زنجیره ای مک دونالد شعبه دارد؟ کلیک کنید