اگر غذای کپک زده بخوریم چه اتفاقی برای بدن می افتد؟
اگر غذای کپک زده بخوریم چه اتفاقی برای بدن می افتد؟
اگر غذای کپک زده بخوریم چه اتفاقی برای بدن می افتد؟


همان طور که می دانید کپک بسیار مضر است و می تواند فرد را ، مسموم کند و به او اسیب وارد کند. حال باید گفت که چرا این اتفاق می افتد ؟ و اگر شما در حین خوردن غذا متوجه شوید که نیمی از غذایی که ، خوردید کپک زده حال باید چه بکنید؟
برخی از افراد به صورت ناخوداگاه ، کپک میخورند و بعد متوجه می شوند اما جالب است که هیچ اتفاق خاصی برایشان نمی افتد، و این مسئله بایستی گفت که مربوط به سیستم ایمنی فرد است و اگر ایمنی خوبی داشته باشد ، سالم خواهد ماند و با مقدار اندک کپک ، فرد مریض نخواهد شد.
اما برخی دیگر اگر کپک بخورند دچار علایمی مانند اسهال و استفراغ خواهند شد و بیمار می شوند. کپک وقتی وارد بدن می شود ، میکوتوکسین که سم ساخته شده توسط کپک است را تولید می کند که می تواند به بدن اسیب بزند.


کپک ها می توانند بر روی انواع مواد غذایی رشد کنند، و مسمومیت حاد و اسیب بسیار جدی به کبد شوند. کپک ها بر روی ترشی ها و اجیل و بادام زمینی و انواع میوه ها رشد می کنند و حتی نان را نیز در بر می گیرند ، و ان ها را الوده می کنند که اگر چنین مواد غذایی را اگر حیوانات هم بخورند دچار سرطان کبد خواهند شد.
معمولا برخی از افراد ، قسمت کپک زده را جدا می کنند و مابقی ماده غذایی را استفاده می کنند که این قضیه نادرست است و بسی اشتباه می باشد چرا که کپک یا همان قارچ ، تا به انتهای ماده غذایی رشد می کند و باید ان را به طور کلی دور بیندازید. کپک ها را حتی بو نکنید چرا که خطرناک است و ممکن است که در درون دستگاه تنفسی شما ، مشکلاتی را ایجاد کنید.
اگر رب گوجه فرنگی کپک زد ، بهتر است که دیگر ان را استفاده نکنید چرا که تا به انتهای ظرف ، ریشه های کپک وجود دارد و می تواند بدن افراد را الوده نماید ، اگر که برای مثال پنیر دچار کپک شد می توانید یک سانت از اطراف کپک را به خوبی ببرید ، و ما بقی را می توانید استفاده کنید.
البته به خاطر داشته باشید که اگر از چاقو استفاده کردید مراقب باشید تا ، به کپک برخورد نکند و ان را انتشار ندهد اگر که ، پنیر به طور کل کپک داشت ان را دور بریزید و استفاده نکنید چرا که برای بدن مضر خواهد بود.
درمورد پنیر خامه ای باید گفت که ، بهتر است به طور کل ان را دور بریزید ، چرا که به دلیل بافت نرم ان به همه جای پنیر رسوخ کرده است.
در مورد سبزیجات و میوه جات هم به همین صورت است، این گونه که در رابطه با میوه های نرم مثل هلو و توت فرنگی بعد از کپک زدن باید ان ها را دور بریزید.
اما درمورد میوه های سفت مثل هویج و سبزیجات مثل کلم ، می توانید قسمت کپک زده را به خوبی برش بزنید و دور بیندازید و ما بقی ان را استفاده کنید.
مواد غذایی مانند مربا ، ژله و ماست و خامه هم بایستی اگر دچار کپک شدند به طور کامل دور ریخته شوند چرا که در زیر ان ها نیز قارچ وجود دارد و عوامل بیماری زا والوده در ان زیاد است.
نان و شیرینی نیز در صورتی که کپک زده باشند ، نباید مورد استفاده قرار بگیرند چرا که سطح زیرین ان ها هم الوده است ومی تواند باعث مسمومیت شود.