راه هایی برای سرگرم کردن کودکان در قرنطینه
راه هایی برای سرگرم کردن کودکان در قرنطینه

نمایش رستورانهای اطراف منزلتان...کلیک کنید

راه هایی برای سرگرم کردن کودکان در قرنطینه

با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مهد کودک ها و مدارس تعطیل شدند.رفتن به پارک ها و بازی با همسالان به شدت کاهش یافته و اغلب بچه ها در منزل دچار اضطراب و افسردگی می شوند.در این مقاله سعی داریم تا راه کار هایی را برای سرگرم کردن بچه ها درمنزل عنوان کنیم تا هم روزهای بهتری را در خانه  بگذرانند و هم فعالانه درامر آموزش شرکت داشته باشند.
1- کاردستی: یکی از مواردی که برای کودکان بسیار جذاب است و حتی موجب می شود تا خلاقیت بیشتری را از خود بروز دهند، کاردستی است.یکی از این کاردستی های جالب، اوریگامی است.
2- آشپزی: این سرگرمی برای کودکان بسیار بسیار جذاب است.اغلب کودکان دوست دارند خودشان صبحانه و ناهار درست کنند و یا در این امر مشارکت داشته باشند.سعی کنبد برای کودکان کوچکتر از خمیر استفاده کنید و با آن ها غذاهای خمیری درست کنید.ما در مپ استار تعداد زیادی از این غذاها را گرد هم آورده ایم و شما می توانید آنها را با کودک دلبندتان تهیه کنید و از آشپزی و طعم بی نظیر این غذاها لذت ببرید.(غذاهایی از جمله بورک، پلمنی روسی، مانتی، پیراشکی روسی، گاتا، انواع کتلت ها، کوفته ها و نان ها می تواند گزینه ی مناسبی برای آشپزی کودکان باشد.)
3- آزمایش علوم: با استفاده از آزمایش های ساده و کاربردی می توانید آن ها را هیجان زده کرده و همزمان مفاهیم علمی را نیز به آنان آموزش دهید.مثلا با لیوان های یک بار مصرف و تکه ای نخ تلفن درست کنید یا درون نوشابه مقداری نمک بریزید و یا بالن درست کنید.
4- خانه تکانی و نظافت: شاید بسیاری از کودکان از تمیز کردن اتاقشان فراری باشند اما شما می توانید با تمهیداتی خاص، این امر را به یک سرگرمی تبدیل کنید. مثلا برای این کار مسابقه ترتیب دهید و جایزه ای نیز در نظر بگیرید یا از بازی های ریتمیک استفاده کنید.
5- کاشت انواع دانه ها و گیاهان: شما با این کار می توانید کودک خود را از لذت به عمل آوردن گیاهان بهره مند سازید.اجازه دهید که از گلدان هایشان مراقبت کنند؛ با این کار حس مسئولیت پذیری در آن ها افزایش می یابد.
6- نمایش عروسکی:با تمام اعضای خانواده صحنه ای را ترتیب دهید و اجازه دهید کودک با دیگر اعضای خانواده نقش آفرینی کند.این کار مخصوصا برای کودکان کم سال تر بسیار سرگرم کننده و جذاب است.
7- بازی های دسته جمعی: می توانید با تمام اعضای خانواده بازی های دسته جمعی انجام داده و در این بازی ها کودک خود را نیز شریک کنید و با آن ها مانند سایر اعضای تیم رفتار کنید تا روابط اجتماعی را بهتر یاد بگیرند.
8- نقاشی کشیدن: می توانید برای ایجاد تنوع در این کار دیوارها را با کاغذ و مقوا بپوشانید و از کودک بخواهید تا آزادانه  نقاشی کند.
9- خوانندگی: با ایجاد فضایی شاد به کودکان آموزش دهید تا برای دیگران و یا با آن ها برنامه اجرا کرده و خوانندگی کنند.با این کار اعتماد به نفس او را تقویت می کنید.
10- بالش بازی و پتو پارتی:با کودک بالش بازی کنید و یا با استفاده از بالش و پتو آن ها را تشویق به ساخت خانه کنید. این کار برای تخلیه انرژی کودک بسیار مفید است.
11- کار کردن درس ها: حتما زمانی خاص در روز را به این کار اختصا ص دهید و به طور جدی از کودک بخواهید تا تکالیف خود را انجام داده و مطالعه را فراموش نکند.
12- کودک را صبح زود به پارک ببرید: صبح زود به دلیل تراکم کمتر جمعیت می تواند زمانی مناسب برای استفاده کودک از فضای بیرون از خانه باشد.
13- آب بازی در حمام: می توانید کودک را برای یک بازی حسابی به حمام ببرید و با او آب بازی کنید.
14- فیلم و کارتون: می توانید زمان خاصی را برای این مورد در نظر بگیرید و برای فرزند دلبندتان کارتون های آموزنده بگذارید.
15- کتاب بخوانید: می توانید زمانی از روز را به مطالعه اختصاص دهید.برای کودک کتاب های مناسب سنش را بخوانید و از آن ها راجع به محتوای کتاب سوال بپرسید و اجازه دهید نظرات خود را راجع به موضوع کتاب عنوان کنند.
و کلام آخر اینکه گرچه در این دوران امکان ارتباط با همسالان محدود شده است اما فرصت مناسبی است تا کودک از محیط خانه و خانواده لذت ببرد.