پیشنهاد مپ استار برای کودکان بد غذا
پیشنهاد مپ استار برای کودکان بد غذا

پیشنهاد های غذایی برای کودکان بد غذا 

تغذیه کودکان و بدغذایی در آنها یکی از دغدغه هاي والدین است که به میزان کم یا زیاد همگی با آن برخورد داشته ایم.
آنچه در مرحله نخست مهم است این است که کودک نباید متوجه این نگرانی شود چرا که میتواند از این قضیه راهی برای چیره شدن بر والدین و زور گویی پیدا کند.
موضوع دیگر دلیل امتناع کودک از غذا خوردن باید کشف شود.مانند خورده خوری یا میان وعده های زیاد، اضطراب کودک، یا تحرک کمتر کودک و به تبع آن نیاز کمتر به غذا.

غذای کودکان باید به نوعی اشتهای کودکان را تحریک کند تا میل به غذای آنان افزایش پیدا کند.
غدای کودکان به دلیل نیازهای بالای غذایی در این سن باید سرشار از مواد مغذی و مورد نیاز بدن آنها باشد. 
در مقابل امنناع کودکان میتوان راهکارهای مختلفی به کار برد.
 
بلا فاصله بعد از اینکه کودک از غذایی امتناع کرد، نباید توجه زیاد نشان داد تا این پندار در کودک به وجود نیاید که میتواند از این حربه در موارد مختلف استفاده کند و باید در وعده های غذایی آینده نیز بی توجه به واکنش کودک آن ماده غذایی تکرار شود ولی اجبار در کار نباشد.
غذایی به جز غذای خانواده برای کودکان بهانه گیر نباید تهیه شود تا کودک بداند این کار او نتیجه ای در بر نداشته است و خانه را با رستوران اشتباه نگیرد.
 
یک یا دو روز غذا نخوردن کودک آسیبی به او نمیزند پس نه اصرار در کار باشد نه جایگزین کردن تنقلات و فست فودها  به جای وعده اصلی غذایی.
 
در رعایت آداب غذا خوردن کودکان نباید سخت گیری کرد، البته که آموزش مهم است ولی نکته سنجی بیش از حد باعث انزجار کودک از غذا خوردن میشود.

هنگام سیری کودک اصرار به غذا خوردن اثر معکوس دارد.
توجه بیش از حد به غذا نخوردن و دنبال کودک دویدن و واکنش تند نشان دادن باعث ایجاد حس جلب توجه در کودک میشود و از این موضوع استفاده ابزاری خواهد کرد. 

کودکان در جمع دوستان و هم سن و سالان خود بهتر غذا میخورند، میتوان از زمانهای دور هم بودن آنها برای تشویقشان به غذا خوردن استفاده کرد.

دید کودکان را با مشارکت در تهیه غذا و خرید مواد غذاییذمیتوان تغییر داد.

به او باید اجازه داد ظرف دلخواه غذای خود را انتخاب کند.شکل و رنگ ظرف غذا عامل تحریک کننده اشتهای کودک است.

زمان غذا خوردن را به زمانی شاد تبدیل کنیم.با بازی و شعر و نمایش عروسکی میتوان زمان تغذیه کودک را به زمانی شاد و مفرح تبدیل کرد.


شیوه پخت بعضی مواد غذایی را میتوان تغییر داد. مثلا به جای سبزیجات آب پز شده از پوره سبزیجات استفاده کرد، یا سیب زمینی کم سرخ شده یا تنوری را جایگزین سیب زمینی آبپز کرد.

غذاهای رنگی و حجم کم که خوردن آن آسان باشد مانند غذاهای انگشتی برای کودکان جذاب است. 
برای کودکانی که شیر نمیخورند، شیر برنج، فرنی یا پودینگ،شیر موز، شیکها،اسموتی ها تهیه شود.

آرد و تخم مرغ و کره را میشود به سوپ کودک اضافه کرد.

گوشت را بصورت کوبیده در سوپ یا حلیم کودک مخلوط و به او بدهید.
گوشت چرخکرده را به صورت قلقلی یا مینی همبرگر در غذای کودک قرار دهید.

غذاهای انگشتی یا فینگر فودها بهترین و جذاب ترین غذاها برای کودکان است،به این شکل که هم خوردن آن آسان است و هم میتوان انواع مختلف مواد غذایی را به شکل زیبا و جذاب با هم به کودک ارائه داد.
اینگونه غذاها هم باعث سرگرمی و هم احساس استقلال کودک میشود.
در بکار گیری غذاهای انگشتی، توجه به مواد غذایی و اندازه آنها و نرمی و سفتی آن با توجه به سن و وضعیت دندان کودک بسیار اهمیت دارد.
از جمله غذاهای انگشتی غلات شکلک دار فاقد شکر،نان کوچک با پوره سبزیجات، سالاد ماکارونی با تکه های تخم مرغ،مرغ خلالی یا تن ماهی
تکه های کوچک و متنوع میوه های خرد شده و فاقد هسته،
توپک مرغ و پنیر خامه ای با سبزیجات میکس شده،کوکوهای رولتی با لایه پنیر خامه ای، کدو و هویج و کلم بروکلی آغشته به تخم مرغ و آرد سوخاری پخته شده با حداقل روغن در فر به جای سرخ کردن،انواع رومالهای سبزیجات و گوشت و مرغ روی نان تست قالب زده شده به صورت راتا،مینی پیتزاهای سالم، مافینهای میوه، پنکیک با میوه و شیره توت یا خرما یا انگور و برای کودکان بالای دو سال با عسل،تهیه املت لقمه ای سبزیجات به جای تخم مرغ آبپز،ماستهای میوه ای به جای ماست ساده ,دور چین غذا با سبزیجات به شکلهای مختلف، تهیه و تزیین غذا به شکل گل و حیوانات همه وهمه راهکارهایی ساده و مفید برای تبديل کودک فراری از غذا به کودک با اشتهاست.

در نهایت اگر کودک واقعا تمایلی به غذا خوردن نداشته باشد و این عامل در رشد و وزن او تاثیر فاحش داشته باشد حتما باید با پزشک متخصص تغذیه در میان گذاشته شود.

 

نمایش انواع مقاله بانک اطلاعات مپ استار..کلیک کنید