باغ های عمودی ، ریه های شهر
باغ های عمودی ، ریه های شهر

باغ های عمودی ، ریه های شهر


بسیار اتفاق افتاده که با گذر کردن از خیابان ها در سطح شهر ، شاهد ساختمان ها تجاری ، مال ها ، و حتی خانه هایی بوده ایم که نمای داخلی و یا حتی نمای بیرون آن ها با انواع پوشش های گیاهی تزیین و پوشیده شده است. 
بسیاری از مردم فکر می کنند که این دیوار ها مهمان تازه رسیده شهری های ما هستند ولی باید گفت که از گذشته های دور طبیعت و معماری باهم آمیخته شده و چنین دیوار هایی شگفت انگیز را پدید آوردند ، دیواری هایی که نه تنها باعث شادی و طراوت شهر می شود بلکه مردم با دیدن آنان لذت می برند . و برای همین امر هم طرفداران بسیاری دارد. و ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که ساختمان هایی که دارای دیوار سبز هستند نسبت به باقی ساختمان ها دارای ارزش مالی زیاد تری هستند . 
اما شاید برای شما این سوال پیش بیاید که خوب وقتی در سطح شهر پارک ها و جنگل های بسیاری وجود دارد ، دیگر چه نیازی به باغ های عمودی هست ؟  پاسخ این سوال بسیار روشن و واضح است ، پوشش های گیاهی که ما در سطح شهر به آن ها برخورد می کنیم یک دلیل بسیار خوب برای تنظیم کردن حرارت های ساختمان یا مراکز های تجاری است به این صورت که هنگامی که اشعه های خورشید به سطح ساختمان می تابد این پوشش های گیاهی دیوار ساختمان ، مقدار حرارت و گرمایی که از تابش خورشید دریافت می کنند را کاهش می دهند و باعث می شود که درجه گرمای کمتری به قسمت داخلی ساختمان نفوذ کند همچنین این دیوار ها دمای محیط شهری را نیز کاهش می دهند به همین علت است که در مناطقی که این دیوار ها وجود دارند نسبت به سایر مناطق و مکان ها هوای بهتر و خنک تری را حس می کنید، و می توان از این دیوار به عنوان یک عایق حرارتی ساختمان نیز یاد کرد ، همچنین این پوشش گیاهی یا همان باغ های عمودی در فصل سرد سال هم به عنوان یک محافظ تمام عیار در مقابل باد های سرد از ساختمان محافظت می کند ، و یک خبر خوب برای بانوان خانه دار این است که با وجود این دیوار ها در نمای ساختمان ،  هرگونه گرد و غبار و ذرات معلق دیگر با خانه ی شما خداحافظی می کند چرا که ذرات معلق به برگ های موجود در این دیوار های عمودی گیر می کنند و دیگر وارد منزل شما نمیشوند و همچنین است در باره محیط بیرون ، با وجود این دیوار ها  در سطح شهر ، دیگر کمتر شاهد آلودگی هوا بخاطر مسائل گوناگون خواهیم بود و به همین علت است که حکم ریه های شهر را دارند . آبیاری این باغ های عمودی ، کاملا به صورت خودکار توسط سیستم های آبیاری قطره ای انجام می شود و با آبیاری گیاهانی که به صورت افقی رشد می کنند کاملا متفاوت است ، این دیوار ها به انواع پوشش های نرم ، حصیری شکل و ساختاری تقسیم می شوند ، که گیاهان حاضر در پوشش نرم باید سالی یک بار ، در پوشش حصیری حداقل سه سال یا پنج سال یکبار و در پوشش ساختاری هر پانزده سال یکبار باید  عوض شوند .

اما اینکه چه گیاهانی در این دیوار سبز بکاریم که مقاوم باشند هم یک مسئله مهم و اساسی است ، به یاد داشته باشید که از گیاهانی استفاده کنید که همیشه سبز باشند چرا که هم باعث نشاط و شادی مردم می شود هم فواید فراوان و خاص خود را دارد . 
 و در آخر این نکته شایان ذکر است که این دیوار ها برای بهبود بیماران بسیار میسر است و همچنین باعث کاهش تنش ها و استرس و اضطراب های هر شخص می شود.

برترین طراحان و فروشگاههای دکوراسیون داخلی شهرتان کدامند؟کلیک کنید